Prosjektansvarlig og «hjernen bak idéen». Hensikten var å lage en tjeneste som posisjonerte Norge som et tilgjengelig sted der du er temmelig garantert å se nordlyset, og som det i motsetning til våre konkurrenter er lett å komme seg til. Tjenesten svarer på et uttalt publikumsspørsmål, nemlig «hvor og når er det best å se nordlyset». Jeg fikk idéen etter å ha observert hva publikum spør om og søker etter, og det faktum at det på den tiden ikke fantes noen andre liknende brukervennlige tjenester.

Prosjektet inkluderte utvikling av en algoritme for nordlysvarslet basert på såkalt KP index fra Space Weather Prediction Center og værdata fra Metorologisk institutt.

For å designe tjenesten innenfor budsjett engasjerte vi studenter ved NTNU i samarbeid med leverandøren Creuna.

Appen er lastet ned 215.000 ganger siden lansering og tjenesten er benyttet 2,5 millioner ganger av 860.000 brukere, der hele 67 % er returnerende brukere. Nordlysturismen har hatt en fantastisk utvikling i samme periode.

Kategorier: Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *